NORMAL ARAŞTIRMA PROJELERİ (NAP)
Tanımı ve Kapsamı: Marmara Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora, tıpta uzmanlık, sanatta yeterlik veya eşdeğer uzmanlık eğitimini tamamlamış araştırmacıların kişisel veya disiplinler arası bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini içeren projelerdir.
Değerlendirme ve ilkeler: Değerlendirmeye alınan proje önerileri, proje grubu dikkate alınarak sayı ve nitelikleri Komisyon tarafından belirlenen hakemlere gönderilir. Hakemlerden en az birinin diğer üniversitelerden olması tercih edilir. BAP Komisyonu, gelen değerlendirme raporlarını, proje ekibinin akademik performanslarını ve yürüttükleri BAP projeleri kapsamında üretilen bilimsel yayın ve patent gibi çıktıları da dikkate alarak projenin desteklenip desteklenmeyeceğine karar verir.
Yürütme ve Sonuçlandırma Süreci: Proje yürütücüleri, 12 aydan uzun süreli projeler için, birincisi sözleşmenin imzalanmasını takip eden 12. ayın sonunda olmak üzere takip edilen 6 aylık dönemlerin sonunda projedeki gelişmeleri içeren ara raporlarını Proje Süreçleri Yönetim Sistemi üzerinden BAP Koordinasyon Birimine sunmakla yükümlüdür. Proje sonuç raporu ise proje protokolünde belirtilen bitiş tarihini izleyen en geç 3 ay içerisinde Proje Süreçleri Yönetim Sistemi aracılığı ile BAP Koordinasyon Birimine sunulur. Sonuç raporu, BAP Komisyonu tarafından karara bağlanır. Ancak Komisyon gerekli gördüğü durumlarda hakemlerin görüşlerine de başvurarak projenin başarılı sayılıp sayılmayacağına karar verebilir.
NORMAL ARAŞTIRMA PROJELERİ HARCAMA TÜRÜ VE DESTEK LİMİTLERİ
Başvuru Tarihleri: 17 Mart 2025 - 18 Nisan 2025
Proje Bütçesi: 300.000.TL (KDV DAHİL)
Proje Süresi: Ek sürelerde dahil 36 Ay.
Bursiyer: Normal Araştırma Projelerinde en fazla 12 Ay bursiyer ödemesi yapılabilir. Proje bütçesine 1 Yüksek Lisans veya Doktora öğrencisi bursiyer olarak yazılabilir. Yüksek Lisans için 8.500.TL (aylık) Doktora öğrencisi için 13.500.TL (aylık) yazılabilir.
Geçici Görev Yollukları: Yurtdışı Konferans katılımları için 50.000.TL bütçe yazılabilir.
Kırtasiye Alımları: Kırtasiye Alımları için projeye 7.500.TL bütçe yazılabilir.
Proje Sonuçlarının Yayınlanması: Kapanış tarihinden itibaren proje sonuçlarının 2 yıl içerisinde yayına dönüştürülme zorunluluğu vardır. Proje sonuçlarının yayınlanmasında aşağıdaki ilkeler uygulanır.
Normal Araştırma Projeleri için ISI Web of Science sınıflandırması Q1 veya Q2 kategorisinde olan dergilerde en az bir makale veya uluslararası tanınmış yayınevleri tarafından yayımlanan kitapta bir bölüm niteliğinde yayın gerçekleştirilmesi zorunludur.
Sosyal ve Beşeri Bilimlerde ise Web of Science sınıflandırması Q1 - Q4 kategorisinde olan dergilerde, Web of Science’ın Emerging Sources Citation Index (ESCI) kapsamında taranan dergilerde en az 1 makale gerçekleştirilmesi zorunludur.